Saturday, January 7, 2012

Ülesanne 5

Analüüsida ühe kaasõpilase veebilehte ja kirjutada 0,5-1 lk analüüs.

Analüüsin oma kursaõe Kati Leutoneni veebilehte. Tema veebilehe leiate siit. 
Otsustasin just tema kodulehe kasuks, kuna antud teema "Hobuse meeled" on minu jaoks tundmatu ja nii põnev. Teame ja õpime, mis on inimese meeled, nende omadused jne. Kuigi hobuste meelte temaatika kattub olemuselt inimeste meeltega, siis selle peale me siiski nii väga ei mõtle.

Kõigepealt lugesin tema materjali läbi ja tekkis küsimus - aga viitamine. Seejärel võtsin Kati bloggi uuesti lahti ja sain oma viitamise teemalisele küsimusele ka vastuse. Nimelt see ülesse pandud info oli tema enda õpetamismaterjal.

Pildid on väga ilusad ja hästi valitud. Lähevad ideaalselt kokku Kati koduka teemaga.

Järmisena toksisin googlesse sisse otsingusõna - hobuse meeled. Kati veebikodu tuli mulle ette kuuendana. Päris hea või mis? :) Nii et kui kellelgi peaks antud infot vaja minema, siis võib ta vabalt kasutada ka seal kodukal üleval olevaid materjale. Iseasi, kas seda akadeemilistes töödes kasutada tasub, kuna antud juhul pole kodukal üleval infot, et need materjalid on Kati enda omad.

Seejärel võtsin lahti validaatori ja üritasin Kati kodukat sealt läbi lasta. Ühtegi viga esile ei tulnud - väga tubli. Kui see kodukas validaatorile sobis, siis on järelikult kõik korras (või puudused likvideeritud). Validaator peaks kinnitama ka seda, et piltidele on asjakohased nimed pandud ja kui lasta seda kodukat pimedatel oma imetehnikaga (ekraanilugejaga) lugeda, siis peaks ka neile kõik korras ning arusaadav olema.

Kokkuvõtteks paneksin omalt poolt Kati kodukale maksimumpunktid.

No comments:

Post a Comment